Amerks superen els Phantoms en un tiroteig

Els davanters novells Jack Quinn i JJ Peterka van enlluernar en el seu primer tiroteig de la temporada per portar els americans de Rochester (8-5-0-0) a una victòria per 5-4 sobre els Lehigh Valley Phantoms (3-8-3-1). Divendres al The Blue Cross Arena.

Amb la victòria, els Amerks han guanyat vuit dels seus últims 12 partits, que inclou quatre a casa. Rochester compta amb un rècord de 3-0-1-0 contra Lehigh Valley durant els darrers cinc anys dins de Flower City, alhora que ha guanyat almenys un punt en sis dels últims vuit partits contra els Phantoms des del 30 de desembre de 2016. 4-2-1-1 en aquest interval. En cadascuna de les vuit competicions d'aquest tram, l'equip guanyador ha marcat almenys tres gols.

El davanter Brett Murray va marcar el seu quart i cinquè gols en els darrers cinc partits, mentre que Peterka i Linus Weissbach van marcar els seus quatre en la general de la campanya. Oskari Laaksonen, Ethan Prow, Sean Malone, Mattias Samelsson, Josh Teves i Quinn van registrar una assistència.

quan arribin els propers controls d'estímul

El porter Michael Houser va fer la seva primera sortida a l'AHL aquesta temporada i el setè des del final de la temporada 2016-17. Va acabar la nit amb 28 aturades a més de les dues que va enfrontar a la tanda de penals per aconseguir la victòria.

Morgan Frost, l'apuntador líder dels Phantoms, va aconseguir tres punts (1+2), el màxim de la temporada, mentre que Garrett Wilson, Connor Bunnaman i Gerry Mayhew van anotar en la derrota per tanda de penals. La derrota d'aquesta nit més enllà del reglament ha estat la quarta de Lehigh Valley aquesta temporada, però la primera a la competició d'habilitats.

El netminder Felix Sandstrom (3-5-3) va aparèixer en la seva 12a aparició a la pissarra, líder de la lliga, i tot i fer 20 aturades, que van incloure una a la tanda, va patir la derrota.

El Rochester, que va marcar un parell de gols en el tercer període per esborrar un desavantatge d'un gol, va veure que els Phantoms empataven el partit amb un 4-4 amb 1:27 pel final del reglament per forçar la pròrroga. Al marcador d'empat de Lehigh Valley, tenien a Sandstrom tirat mentre els equips tenien quatre patinadors a part.

Durant el marc addicional, els Amerks van tenir el disc durant la major part dels tres minuts inicials abans de ser xiulats per una infracció d'embarcament amb 2:05 per jugar.

En el joc de poder posterior, els Phantoms van mantenir el disc dins de la zona ofensiva durant gairebé tota la pena. Els defenses Casey Fitzgerald, Samuelsson, Teves i Prow, juntament amb els davanters Michael Mersch i Mark Jankowski, no van permetre que un xut impulsés el partit fins a la tanda de penals.

Quinn va obrir la competició d'habilitats quan va donar a Rochester un avantatge d'1-0 en un moviment enlluernador abans que Houser negués Mayhew i Frost. A la tercera ronda, Peterka va segellar la victòria de la tanda de penals quan va vèncer a Sandstrom pel costat del bloqueig.

El Rochester va començar el primer període amb un avantatge de dos gols, ja que Murray i Weissbach van anotar 5:17 de diferència per donar a l'equip local un avantatge de 2-0 a les 7:34. Lehigh Valley, però, va contrarestar-se amb tres comptes seguits per prendre una avantatge de 3-2 als últims 20 minuts de reglament, incloent un parell de gols a 12 segons de diferència.

Durant el tercer període, però, els Amerks, que van capgirar el guió des del segon període quan van ser superats, 19-4, van limitar els Phantoms a només tres tirs abans que Murray i Peterka recuperessin l'avantatge de 4-3 de Rochester.

Al final del tercer, Mayhew va forçar l'estrofa de la pròrroga abans que Quinn i Peterka segelessin la victòria durant la tanda.

DESTACATS DEL JOC:

Els Amerks comencen un set de dos jocs contra els invictes Utica Comets el dissabte 20 de novembre a l'Adirondack Bank Center. L'hora del joc està programada a les 19:00. començar i es transmetrà en directe a The Sports Leader 95.7 FM/950 AM ESPN Rochester així com a AHLTV.