RETORN A TROY: les noies de Midlakes superen East Aurora a OT per avançar a la segona final a quatre de Nova York consecutiva

Gairebé un any després de la derrota del bàsquet universitari femení de Midlakes davant Susquehanna Valley a les semifinals de la classe B de la NYSPHSAA, les Lady Screaming Eagles es van quedar a només una victòria del retorn a la final a quatre estatals. El campió de la Classe B de la Secció VI, East Aurora, es va interposar en el seu camí mentre ambdós equips van sortir a la pista dissabte al vespre a Buffalo State per al partit de Far West Regional que es va transmetre en directe per LivingMax ( ).

Midlakes va aportar un rècord de 21-3, un segon campionat seccional consecutiu i una llista de sèniors carregats al concurs amb 21-3 East Aurora, que va ser liderat per la màxima anotadora sènior Sarah Tully.

Les noies de l'entrenador Nate Rich van sortir de les portes quedant enrere 12-2 abans d'hora, ja que els Blue Devils semblaven còmodes amb l'acció ràpida d'extrem a extrem que normalment s'adapta als Eagles. Midlakes lluitaria amb només 19 punts a la primera meitat i perdria 30-19 de cara al descans del descans.

La màxima golejadora de tots els temps dels Midlakes, Alaina Forbes, va lluitar des del camp a la primera meitat, acabant amb només 6 punts, tot en el segon quart. La segona màxima anotadora de l'equip, l'estudiant de segon any Cara Walker, també va lluitar per trobar la marca i es va mantenir sense gols a la primera part. Afortunadament per a l'entrenador Rich, el sènior Macy Kisner va poder oferir una ofensiva primerenca acabant el segon quart amb 8 punts. Sarah Tully va liderar tots els golejadors de la primera part i va acabar amb 10 punts.

Midlakes contraatacaria a la segona meitat reduint el desavantatge a 5 al final del 3r quart, per darrere del joc més fort de Macy Kisner i el seu company sènior Sydney Passalacqua.

Finalment, a l'últim període, Alaina Forbes va agafar el seu pas anotant 10 en els darrers 8 minuts de reglament, ja que Midlakes va mantenir East Aurora a només 16 punts de la segona meitat. Cara Walker va convertir una jugada de tres punts amb 1:20 del final i Midlakes finalment va forçar un període de pròrroga quan el quart quart va acabar amb un empat a 46-46.

El període de pròrroga va ser tot dels Midlakes, ja que Sydney Passalaqua va convertir una bandejada al bloqueig d'una assistència de Cara Walker i després va convertir una altra passada de Walker en 2 punts més enterrant un saltador de base de 12 peus. Macy Kisner aniria 3-4 des de la línia de tirs lliures i els Screaming Eagles registrarien una victòria molt lluitada per 57-51 i guanyarien un viatge de tornada a la Final Four de la NYSPHSAA del proper cap de setmana.